A MedicalScan Kft. támogatásban részesül!

Your Photo
Cégünk, a MedicalScan Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz (továbbiakban NKFI Hivatal) benyújtott Horizont Európa Accelerator Rásegítő Pályázat WalletScan Oncology projektünk kidolgozásához,a 2021-1.2.2-EU_KKV-2021-00019 azonosítószámú támogatási kérelem pozitív elbírálását követően, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 4 000 000 Ft, azaz négymillió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül.

2024. 01. 04.

Cégünk az elmúlt években nagy sikerrel fejlesztette a WalletScan Oncology-t (valós környezetben keletkezett onkológiai adatbázist) mind a magyar, mind a nemzetközi gyógyszeripari, klinikai piacon. Ez az adatbázis jelenleg is főként névtelen betegek adatait tartalmazza, amelyeket évente vásárolunk. Terveink szerint bővítjük és összekapcsoljuk a WalletScan Onco jelenlegi verzióját további biztosítási igényekkel, specifikus klinikai adatokkal, radiológiai képfájlokkal 3 betegségterületen: emlőrák, melanoma és tüdőrák. Ennek megvalósulása azt jelentené, hogy rendelkezésre áll egy adatbázis minden beteg anamnézisére vonatkozóan anoniman.

Ennek a folyamatnak az eredménye egy egyedülálló daganatos betegségekre vonatkozó adatbázis lesz a gyógyszeripar és a mesterséges intelligenciával (AI) foglalkozó ipar számára. A projekt során tervezzük a meglévő adatbázist növelni az etikai bizottság által jóváhagyott klinikai vizsgálati eredményekkel a betegek ECOG állapotáról és radiológiai fájlokkal. A termék iránt már most is nagy az érdeklődés: 2020–ban megközelítőleg 90 000 euró bevételt termelt a meglévő verzió. A projekt a specifikusabb adatokkal, például klinikai és radiológiai kimenetekkel bővülve, az 1.év után évi 500-600 000 eurós bevételt eredményezhet. Számítunk azzal a további lehetőséggel is, hogy az AI-vállalatok megjelennek, mint az adatbázis vásárlói és/vagy partnerei a végfelhasználók felé, ami egy éven belül 200-300 ezer euró többletbevélt jelenthet, 35-40%-os profittal.

 Az 2021-1.2.2-EU_KKV-2021-00019-as sz. projekt támogatás segítségével egy üzleti tervet is tartalmazó angol nyelvű megvalósíthatósági tanulmányt készítünk, illetve benyújtjuk a Horizont Európa Accelerator programra a pályázatunkat 2023.11.30-ig.